Skip to main content

Publisering

Når man har lagt inn veiledningsinnhold for en plan, kan man publisere den slik at innbyggere kan lese den i Drømmeplan publikum.

Publiseringsstatus​

En plan kan ha tre statuser:

StatusBetydning
Ikke påbegyntIngen veiledningspunkt er opprettet ennå
UtkastVeiledningspunkt er opprettet, men planen er ikke publisert
PublisertPlanen er synlig for innbyggere i Drømmeplan publikum

Publisere en plan​

  1. Åpne planen i redigeringsvisningen.
  2. Trykk på Publiser øverst til høyre.
  3. Planen er nå synlig i Drømmeplan publikum.

Avpublisere en plan​

Trykk på Avpubliser for å skjule planen for innbyggere. Innholdet beholdes og planen får status Utkast.

Auto-publisering​

Noen kommuner har konfigurert auto-publisering. Når auto-publisering er aktivt, publiseres endringer automatisk etter lagring uten at man trenger å trykke på Publiser manuelt.

Visningstall​

For publiserte planer viser plankortet hvor mange ganger innbyggere har sett planen. Tallet oppdateres løpende og er synlig i planlisten.

Sist redigert-dato​

Plankortet viser alltid datoen for siste redaksjonelle endring, uavhengig av publiseringsstatus.

Områder som ikke har publiserte drømmeplaner​

Dersom innbyggerne velger en eiendom i publikumsportalen som det ikke er utarbeidet en drømmeplan for, vil de få meldingen:

Ingen veiledning tilgjengelig ennå

Det er ikke laget veiledning i Drømmeplan for denne eiendommen ennå. Ta kontakt med kommunen for nærmere veiledning.